Στοιχεία και Μύθοι για την Κακοσμία της Αναπνοής

Όλοι βιώνουν κακή αναπνοή κατά καιρούς, είτε αυτή προκαλείται από τα τρόφιμα που τρώμε είτε από κάποια υποκείμενη ιατρική πάθηση. Όμως, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο ζήτημα, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί μύθοι και παρανοήσεις γύρω από την κακοσμία της αναπνοής. Διαχωρίζοντας τα γεγονότα από τη φαντασία, τα άτομα μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις αιτίες και τις θεραπείες της κακοσμίας του στόματος και να βελτιώσουν τη συνολική στοματική και γενικότερη υγεία τους.

3 Μύθοι για την Κακοσμία της Αναπνοής 

Η κακή αναπνοή, γνωστή και ως κακοσμία του στόματος, είναι μια κοινή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει αμηχανία και κοινωνική δυσφορία. Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την κακοσμία του στόματος και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα γεγονότα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το ζήτημα. Πάμε να δούμε αναλυτικά 3 μύθους που υπάρχουν για την κακοσμία της αναπνοής

Η κακοσμία της αναπνοής προέρχεται από το στομάχι

Σύμφωνα με πρόσφατες ιατρικές έρευνες, λιγότερο από το 8% της κακοσμίας της αναπνοής έχει την προέλευση της στο στομάχι, τους πνεύμονες ή τα ιγμόρεια (DELANGHE & ΣΥΝ. 1997). Η κατανάλωση κρεμμυδιού, σκόρδου και οινοπνεύματος μπορούν προσωρινά να επηρεάσουν την αναπνοή ενός ατόμου, η οσμή όμως που παράγεται είναι δύσκολο να αναδύεται από το στομάχι, επειδή οποιαδήποτε χημική ουσία απ’ αυτές τις τροφές εισέρχεται γρήγορα στο κυκλοφοριακό σύστημα και εξατμίζεται στους πνεύμονες.

Αν κανείς βουρτσίζει συχνότερα τα δόντια του θα μπορέσει να ελέγξει την κακοσμία της αναπνοής. 

Μια άλλη παρανόηση είναι ότι το συχνότερο βούρτσισμα των δοντιών θα εξαλείψει την κακοσμία του στόματος, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην κατάσταση αυτή. Tο μεγαλύτερο ποσοστό της οσμής προέρχεται από τη γλώσσα και τους μαλακούς ιστούς άλλων περιοχών του στόματος, όχι από τα δόντια.

Ο καθένας μπορεί να αντιλαμβάνεται την κατάσταση της αναπνοής του. 

Άσχημη γεύση στο στόμα ή οι σωματικές αντιδράσεις άλλων ανθρώπων δεν αποτελούν βάσιμες ενδείξεις για την ύπαρξη του προβλήματος της κακοσμίας της αναπνοής. Ο καλύτερος τρόπος να μάθει κανείς αν έχει κακοσμία της αναπνοής είναι να ρωτήσει ένα φιλικό ή αγαπημένο του πρόσωπο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τον μικρό φορητό μετρητή θειούχων ενώσεων Breath Alert.

Από που προέρχεται η κακοσμία της αναπνοής; 

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό της, η κακοσμία της αναπνοής προέρχεται από τη στοματική κοιλότητα 87% (όχι το στομάχι) και ιδιαίτερα από το πίσω μέρος της επιφάνειας της γλώσσας. Βακτηρίδια και υπολείμματα τροφών που εγκαθίστανται στις αύλακες και τις σχισμές της γλώσσας, αποδομούνται και εκλύουν δύσοσμα αέρια που ονομάζονται «πτητικές ενώσεις θείου», πιο γνωστά σ’ εμάς ως «κακοσμία της αναπνοής».

Οι καραμέλες, τα στοματοπλύματα, σπρέι και σταγόνες δεν εξαλείφουν την κακοσμία της αναπνοής ή τα βακτηρίδια που αποτελούν τη βάση της. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Consumer Reports , όλα αυτά απλώς «καμουφλάρουν» ή καλύπτουν την κακοσμία για 10 λεπτά έως μια ώρα.

Με ποιόν τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί η κακοσμία της αναπνοής; 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κακοσμίας της αναπνοής είναι να τη χτυπήσει στην πηγή του προβλήματος στην επιφάνεια της γλώσσας και σε άλλες περιοχές των μαλακών ιστών, όπως τα ούλα, η εσωτερική επιφάνεια της παρειάς και η οροφή του στόματος. Αν κάποιος βουρτσίζει τακτικά τα δόντια του, χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα, μεσοδόντια βουρτσάκια, καθαρίζει με απόξεση τη γλώσσα του με τη βοήθεια ενός γλωσσοκαθαριστή και διατηρεί στο στόμα του μια σταθερή ροή σάλιου, θα έχει εγγυημένα καθαρό στόμα και δροσερή αναπνοή.

Επιλέξτε την Παπαγιαννόπουλος Dental Clinic 

Ο Β. Παπαγιαννόπουλος είναι ένας οδοντίατρος που έχει πάθος να βοηθήσει τους ασθενείς του να βελτιώσουν τη στοματική τους υγεία και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της κακής αναπνοής. Με μια μακρόχρονη εμπειρία πάνω στον τομέα, ο Β. Παπαγιαννόπουλος έχει δει από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η κακοσμία του στόματος στην αυτοεκτίμηση και την κοινωνική ζωή ενός ατόμου και έχει δεσμευτεί να παρέχει αποτελεσματικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς του να αισθάνονται καλύτερα και να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 231 085 3875!